Máčané mäso v jogurte15

Máčané mäso v jogurte

Suroviny

  • 2 celé vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice majzény
  • 1 lyžica vegety
  • 2 strúčky cesneku
  • 2 biele jogurtu
  • 1kg kuracích pŕs

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ingrediiencie sa zmiešajú, a dvomi pretlačenými strúčkami cesneku, mäso nakrájame na rezne a namočíme do zmesy a necháme postáť 24 hodín. Potom tesne pre konzumáciou vysmážame na oleji. Podávame s hranolkami, ryžou, zemiakme, alebo pečivom, ozdobíme zeleninovou oblohou.

Autor: Renáta Burýšková

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa