Lyžičkové rezne z pahreby45

Lyžičkové rezne z pahreby

Suroviny

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 2 vajcia
  • 1 PL polievkového korenia
  • 1 PL mletého čierneho korenia
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL horčice
  • 1 PL soli
  • 1 HR oleja
  • 4 zemiaky
  • 4 cibule
  • 8 KL masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do rozšľahaných vajec s olejom pridáme korenie, papriku, polievkové korenie, soľ a dobre zašľaháme. Do tejto lyžičkovej marinády dáme vykostené kuracie stehná a necháme marinovať 12 hod. Po marinovaní ich poukladáme do alobalov, pričom na každé stehno dáme po 1 KL masla a zabalíme. Zemiak nakrojíme, vložíme maslo, zabalíme do alobalu, rovnako ako cibuľu a všetko zahrabeme do pahreby na 15 min.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa