Lyžičkové rezne z pahreby45

Lyžičkové rezne z pahreby

Suroviny

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 2 vajcia
  • 1 PL polievkového korenia
  • 1 PL mletého čierneho korenia
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL horčice
  • 1 PL soli
  • 1 HR oleja
  • 4 zemiaky
  • 4 cibule
  • 8 KL masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do rozšľahaných vajec s olejom pridáme korenie, papriku, polievkové korenie, soľ a dobre zašľaháme. Do tejto lyžičkovej marinády dáme vykostené kuracie stehná a necháme marinovať 12 hod. Po marinovaní ich poukladáme do alobalov, pričom na každé stehno dáme po 1 KL masla a zabalíme. Zemiak nakrojíme, vložíme maslo, zabalíme do alobalu, rovnako ako cibuľu a všetko zahrabeme do pahreby na 15 min.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa