Lovecká polievka45

Lovecká polievka

Suroviny

  • 1 kg zveriny
  • 100 g údeného mäsa
  • 50 g slaniny
  • zelená petržlenová vňať
  • 2 cibule
  • 30 g sadla
  • soľ
  • korenie
  • maslo
  • múka
  • 200 ml bieleho vína

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nadrobno nakrájanú zverinu, údené mäso, slaninu, cibuľu a zelenú petržlenovú vňať osmažíme na sadle, osolíme, okoreníme, zalejeme 2 litrami vody a zľahka varíme asi 2 hodiny. Potom vmiešame zápražku z lyžice sadla a múky, prilejeme víno a necháme prejsť varom. Do cibuľového základu môžeme pridať strúhanú mrkvu, zeler a petržlen.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa