Lososové srdiečka so zeleninou45

Lososové srdiečka so zeleninou

Suroviny

  • 130 g údeného lososa
  • farebné papriky
  • 2 mladé cibuľky
  • 5-6 vajec
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • soľ mleté čierne korenie
  • červený kaviár
  • šalát
  • prepeličie vajcia
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Farebné papriky s cibuľkou pokrájame nadrobno. Údeného lososa natrháme na menšie kúsky. Vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníme, prisypeme parmezán a premiešame. Formičky potreté olejom naplníme nakrájanou zeleninou s kúskami lososa. Zalejeme ochutenými vajcami, uložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia 30 minút. Po zapečení ozdobíme volskými okami z prepeličích vajec, kaviárom a šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa