Lososová pochúťka45

Lososová pochúťka

Suroviny

  • 1 balíček lístkového cesta
  • 200 g čerstvého lososa
  • lyžicu čerstvého kôpru
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a formičkou vykrojíme kolieska a upečieme v horúcej rúre. Na už vychladnuté dáme lyžičku lososovej zmesi, ktorú sme pripravili zmiešaním nadrobno nakrájaného lososa s lyžicou posekaného kôpru, šťavy z jedného citróna a so štipkou soli.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa