Losos v marináde45

Losos v marináde

Suroviny

  • 1 kg filiet z lososa,  4 strúčiky cesnaku
  • 4 PL kečupu
  • 3 PL oleja
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 2 PL octu
  • olej
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z ošúpaného a prelisovaného cesnaku, kečupu, sójovej omáčky, oleja a octu si pripravíme marinádu. Všetko premiešame a marinujeme filety 2 hodiny. Okoreníme a opekáme na oleji.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa