Losos s tropickou omáčkou45

Losos s tropickou omáčkou

Suroviny

  • 400 g lososa
  • 2 cibule
  • kus anglickej slaniny
  • rôznofarebná paprika
  • bobkový list
  • tymián
  • jalovec
  • olej
  • soľ
  • kúsok ďumbiera
  • majonéza
  • cesnak

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybu musíme vopred naložiť. Nakrájame ju na malé kúsky, vložíme do oleja s bobkovým listom, tymiánom a jalovcom. Pečieme v rúre na alobale. Najprv dáme vrstvu nakrájanej cibule, na ňu rybu, vrstvu papriky a ďalšiu vrstvu cibule. Alobal zložíme a pečieme 15 minút pri 200 stupňoch Celzia. Do majonézy vmiešame lyžičku nastrúhaného ďumbiera a dvojnásobným množstvom roztlačeného cesnaku, miešame kým nevznikne omáčka.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa