Losos pečený v alobale30

Losos pečený v alobale

Suroviny

  • losos
  • 2 kolieska citrónu
  • soľ
  • rozmarín
  • maslo
  • alobal

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rozprestrieme väčší kus alobalu na ktorý uložíme porciu lososa, posolíme, na vrch uložíme kolieska citrónu, rozmarín a kúsky masla. Zabalíme do alobalu a pečieme pri 200 stupňoch 15 minút. Ak máme lososa s kožou, kožu odstránime. Rýchle, jednoduché a zdravé.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa