Losos na ázijský spôsob45

Losos na ázijský spôsob

Suroviny

  • 4 filety z nórskeho lososa (asi 600 g)
  • 1 dl omáčky teryiaki
  • 4 porcie ázijských vaječných rezancov
  • 4 dl bieleho jogurtu
  • 1 vrecko rozmrazenej zeleniny Wok
  • 2-3 polievkové lyžice repkového oleja
  • mletý zázvor
  • soľ a biele korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vložte filety do vymastenej formy a potrite ich omáčkou teryiaki. 15-18 minút pečte v rúre na 175 stupňov. Filety potrite ešte raz omáčkou. Uvarte rezance podľa návodu. Do jogurtu zamiešajte zázvor, osoľte a okoreňte. Osmažte zeleninu Wok v oleji, pridajte do panvice rezance, osoľte a okoreňte. Na tanier naberte zmes rezancov a zeleniny s lososom navrchu. Zalejte zvyškom omáčky teryiaki z formy a podávajte s ochuteným jogurtom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa