Limetovo-tvarohové koláčiky45

Limetovo-tvarohové koláčiky

Suroviny

  • 250 g kakaových sušienok
  • 125 g rozohriateho masla
  • 750 g tučného mäkkého tvarohu
  • 115 g kryštálového cukru
  • 100 ml limetovej šťavy
  • 3 vajcia
  • tuk na vymastenie + múku na vysypanie formičiek
  • 1 limet na ozdobenie
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 2 lyžice teplej vody (podľa potreby)

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozo­hriatym maslom. Zmes rovnomerne rozložíme na dno a po bokoch formičiek. Dôkladne utlačíme lyžicou a vložíme na 30 minút do chladničky. Tvaroh vymiešame s cukrom a limetovou šťavou. Vyšľaháme na hladkú zmes. Postup­ne pridávame vajcia. Všetko dôkladne vymiešame. Tvarohovú zmes dáme do formičiek na sušienkovú zmes. Na povrch položíme 2 až 3 tenké kolieska umytého limetu s kôrou. Rúru vyhrejeme na 180 °C a dáme piecť na 60 minút. Pri izbovej teplote necháme úplne vychladnúť a potom odložíme na 3 hodiny do chladu. Po upečení koláč potrieme rozriedeným a prepasírovaným marhuľovým džemom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa