Likér z mäty priepornej15

Likér z mäty priepornej

Suroviny

  • 6 g listov mäty piepornej
  • 1 g listov mäty kučeravej
  • 1 g pomarančová šupka
  • 40 cl alkoholu
  • 20 cl vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmes listov mäty piepornej, listov mäty kučeravej a pomarančovej šupky zalejeme alkoholom a vodou. Dva dni necháme extrahovať, potom prefiltrujeme a primiešame k nemu sirup pripravený z 1 kg cukru.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa