Lievance s čučoriedkami45

Lievance s čučoriedkami

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • 300 ml mlieka
  • 1 lyžicu rozpusteného masla
  • 150 g čučoriedok
  • olej na opekanie
  • Na omáčku: 6 lyžíc svetlého medu
  • 3 lyžice umu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a so soľou. Pridáme mlieko s rozšľahaným vajcom. Metličkou prešľaháme husté cesto, do ktorého zapracujeme rozpustené maslo. Opatrne primiešame polovicu čučoriedok. Na panvici rozpálime pol lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou nalejeme trochu cesta a krúživým pohybom vytvoríme placku s priemerom asi osem centimetrov. Opekáme tri minúty, otočíme a dopekáme dve-tri minúty. Po upečení necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od prebytočného tuku. V miske prešľaháme med s umom a citrónovou šťavou. Lievance podávame obložené zvyšnými čučoriedkami a preliate medovou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa