Lepkavé kura45

Lepkavé kura

Suroviny

  • 1 PL hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku nakrájaný na drobno
  • 1 ČL mletej papriky
  • 2 PL sladkej čili omáčky
  • 2 celé kuracie stehná prekrojené na polovičky
  • 1 PL olivového oleja

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Predhrejeme rúru na 180°C. Spolu v miske vymiešame múku, papriku, cesnak a čili omáčku. Kožu na každej časti kuracích stehien narežeme s ostrým nožom. Takto pripravené mäso namočíme do omáčky. V panvici zohrejeme olej a mäso opražíme zo všetkých strán 5 minút dozlatista. Mäso vyberieme na rošt položíme na plech a dáme do rúry na 30 minút pokiaľ nám nezačne z mäsa kvapkať číra šťava. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Ak chceme tak môžme mäsko námačať počas jedenia do smotany.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa