Lenkine párky15

Lenkine párky

Suroviny

  • 10 ks párkov
  • horčica
  • kečup
  • olej
  • špáradlá

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Párky očistíme a a varíme 10 minút. Po uvarení každú nožičku rozkrájame na 3 časti a kraje na dvakrát narežeme ako pri opekaní špekáčikov. Na panvici rozohreme olej, poukladáme pripravené párky a z každej strany opečieme, kým sa konce nezačnú otvárať. Pridáme 4 lyžice kečupu a 4 lyžice plnotučnej horčice a všetko spolu na panvici premiešame (cca 2 minúty). Hotové párky napichujeme na špáradlá. Chutia s chlebom i s čerstvou uhorkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa