Lasagne s mozarrelou45

Lasagne s mozarrelou

Suroviny

  • balík lasagnového cesta
  • ¼ kg miešaného mletého mäsa
  • 4 PL nastrúhaného parmezánu
  • 200 g syra mozarella
  • 1 konzerva olúpaných paradajok
  • ¼ l bešamelovej omáčky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 3 PL múky
  • 1 ČL nasekanej bazalky
  • 1 ČL nasekaného oregana
  • trocha vegety
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto vyvaľkajte natenko, nakrájajte na veľké štvorce, nechajte schnúť asi 30 min. Potom ho varte v slanej vode 5 min. Olej rozpáľte na panvici, pridajte mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražte. Zaprášte múkou, pridajte paradajky, osoľte a ochuťte mletým čiernym korením, vegetou a nasekanými bylinkami. Do nákypovej formy po vrstvách ukladajte štvorce cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku, prikryte syrom a zapečte.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa