Lahodné kuracie pečene na víne30

Lahodné kuracie pečene na víne

Suroviny

  • 600 g kuracích pečení
  • 2 malé cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • pol lyžičky drvenej rasce
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 150 ml červeného vína
  • pol lyžičky sušeného majoránu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • kuskus alebo ryža ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pečene umyte a osušte. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Olúpaný cesnak nakrájajte na tenké plátky. Pečene očistite od tuku a nakrájajte na menšie kúsky. Na oleji poduste cibuľu dosklovita. Prisypte mletú papriku, pridajte cesnak, rascu, pretlak a krátko opekajte. Primiešajte pečene, zvýšte teplotu a sprudka opekajte asi 3 minúty. Podlejte vínom a nezakryté duste 10 minút. Posypte majoránom, osoľte a okoreňte. Podávajte s kuskusom alebo dusenou ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa