Ľadová káva15

Ľadová káva

Suroviny

  • 1 vrchovatá PL melty (kávovinová zmes)
  • voda
  • šľahačka
  • cukor
  • mletá škorica

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Meltu zalejeme vriacou vodou, najlepšie večer. Ráno vycedíme do vysokých pohárov, osladíme, ušľaháme šľahačku a nastriekame na kávu. Cez vidličku posypeme škoricou. Podávame so slamkou a lyžičkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa