Ľadová káva s vaječným likérom15

Ľadová káva s vaječným likérom

Suroviny

  • Pre 1 osobu potrebujeme: 1 šálku pressa
  • kopček vanilkovej zmrliny
  • 0,4 dl vaječného likéru
  • šľahačku

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme si presso a necháme ho dobre vychladnúť. Do ozdobného pohára vložíme zmrzlinu, kávu, vaječný likér a šľahačku. Môžeme ozdobiť kvapkou likéru, trubičkou a strúhanou čokoládou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa