Ľadová káva s vaječným likérom15

Ľadová káva s vaječným likérom

Suroviny

  • Pre 1 osobu potrebujeme: 1 šálku pressa
  • kopček vanilkovej zmrliny
  • 0,4 dl vaječného likéru
  • šľahačku

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme si presso a necháme ho dobre vychladnúť. Do ozdobného pohára vložíme zmrzlinu, kávu, vaječný likér a šľahačku. Môžeme ozdobiť kvapkou likéru, trubičkou a strúhanou čokoládou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa