Kysucká kapustnica45

Kysucká kapustnica

Suroviny

  • 1 L vody z kyslej kapusty
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sušené hríby
  • čerstvé alebo údené bravčové rebierka
  • soľ
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • majoránka
  • smotana a uvarené zemiaky

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo vode uvaríme rebierka s hríbmi, ochutíme cesnakom a cibuľou, pridáme korenie a soľ. Vlejeme trochu vody zo zemiakov, zjemníme smotanou a podávame so zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa