Kyjevská kotleta45

Kyjevská kotleta

Suroviny

  • 1 kurča
  • soľ
  • 100 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 2 dl mlieka
  • 125 g strúhanky
  • olej na vyprážanie

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča umyjeme, osušíme a stiahneme z neho kožu až po krídla. Prsia pozorne vyrežeme a stehná vykostíme tak, aby sme dostali 4 kusy, ktoré narežeme na rezance, opatrne naklepeme a osolíme. Do jednotlivých rezňov zabalíme po 25 g masla a spojíme špáradlami. Porcie postupne obalíme v preosiatej múke, v rozšľahaných vajciach s mliekom a v preosiatej strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji. Špáradlá pred podávaním vyberieme. Vhodným príkrmom je zemiaková kaša s ovocným šalátom alebo kompótom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa