Kuriatko s bylinkami45

Kuriatko s bylinkami

Suroviny

  • 4 deň staré rožky
  • mlieko
  • šunka
  • syr gouda
  • sušený rozmarín
  • petržlen
  • koreniny
  • soľ
  • vajcia

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do misky nakrájame na kocky rožky, zľahka pokropíme mliekom a necháme nasiaknuť. Pridáme asi 40g šunky, 30g nastrúhanej goudy, ½ lyžičku sušeného rozmarínu. Zalejeme rozšľahanými, osolenými a okorenenými vajíčkami a dobre premačkáme. Umyté kuriatko dobre nasolíme, naplníme plnkou a dáme na pekáč. Posypeme rozmarínom, podlejeme a pečieme. Počas pečenia podlievame vypečenou šťavou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa