Kuriatko s bylinkami45

Kuriatko s bylinkami

Suroviny

  • 4 deň staré rožky
  • mlieko
  • šunka
  • syr gouda
  • sušený rozmarín
  • petržlen
  • koreniny
  • soľ
  • vajcia

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do misky nakrájame na kocky rožky, zľahka pokropíme mliekom a necháme nasiaknuť. Pridáme asi 40g šunky, 30g nastrúhanej goudy, ½ lyžičku sušeného rozmarínu. Zalejeme rozšľahanými, osolenými a okorenenými vajíčkami a dobre premačkáme. Umyté kuriatko dobre nasolíme, naplníme plnkou a dáme na pekáč. Posypeme rozmarínom, podlejeme a pečieme. Počas pečenia podlievame vypečenou šťavou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa