Kurča v paradajkovej omáčke s bazalkou45

Kurča v paradajkovej omáčke s bazalkou

Suroviny

  • 1 kurča
  • múka
  • olej
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • viazanička bazalky alebo sušená bazalka
  • soľ
  • korenie
  • paradajkový pretlak
  • 1 cibuľa
  • strúhaný syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča rozporciujeme, osolíme a obalíme v múke. Osmažíme ho sprudka na oleji a vložíme do ohňovzdornej misy. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme k nej pretlak a lúpané krájané paradajky, bazalku a korenie. Prehrejeme a nalejeme na kura. Ak je omáčka hustá, zriedime ju s vodou. Prikryjeme a kurča udusíme, pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa