Kurča s mandľami45

Kurča s mandľami

Suroviny

  • 1 kurča
  • 6 čerstvých stredne veľkých šampiňónov
  • 20 ks mandlí
  • 20 ks lieskových orieškov
  • pol masla
  • 8 strúčikov cesnaku
  • hrsť hrozienok
  • 1 cibuľa
  • 0,5 l kuracieho vývaru
  • citrónová kôra
  • štipka karí korenia
  • štipka muškátového oriešku
  • štipka chilli korenia
  • štipka tabasca
  • štipka soli
  • štipka sójovej omáčky

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča naporcujeme, osolíme, dáme do pekáča, posypeme koreninami, rozkrájaným cesnakom, cibuľkou nakrájanou na kolieska, rozdrvenými orieškami a posekanými mandľami. Zakryjeme plátkami masla, podlejeme bujónom a zapečieme pol až jeden a pol hodiny za stáleho podlievania. Vyberieme, posypeme pokrájanými šampiňónmi, vopred namočenými hrozienkami vo vode, polejeme sójovou omáčkou a znova zapečieme na ďalšiu pol hodinu. Krátko pred záverom pečenia zmes z kurčaťa odhrnieme a silnejšie zapečieme, aby nám mäsko skôrkovatelo.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa