Kurča s gaštanovou plnkou45

Kurča s gaštanovou plnkou

Suroviny

  • 1 väčšie kurča
  • 500 g jedlých gaštanov
  • 100 g kuracej pečene
  • 2 lyžice masla
  • petržlenová vňať
  • štipka muškátového orieška
  • karí korenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte plnku. Gaštany uvarte domäkka, ošúpte a pomeľte. Ak sú veľmi husté alebo suché, pridajte trochu vody alebo zeleninového vývaru. Okoreňte, osoľte, pridajte nadrobno nakrájanú pečeň, petržlenovú vňať, premiešajte so zmäknutým maslom a naplňte kurča. Ak je plnka riedka, zahustite ju trochou strúhanky. Kurča umyte, osušte a osoľte zvonku aj zvnútra. Naplňte plnkou, zašite alebo spojte špáradlami a upečte vo vyhriatej rúre domäkka. Podávajte s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa