Kurča pod zeleninovou prikrývkou45

Kurča pod zeleninovou prikrývkou

Suroviny

  • 1 väčšie kurča
  • 40 g mletej škorice
  • soľ
  • olej na vymastenie pekáča a kúsok masla navrch
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menší zeler
  • 3 mrkvy
  • 3 petržleny
  • 1 malá brokolica
  • 200 g sterilizovanej kukurice
  • 1 kg zemiakov
  • trochu sójovej omáčky a vegety
  • 100 g strúhaného syra

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a očistené kurča naporciujeme. Každý kúsok posolíme a obalíme v mletej škorici. Zeleninu očistíme a pokrájame. Väčší a hlbší pekáč dobre potrieme olejom, na spodok rovnomerne rozložíme pripravené porcie kurčaťa, pomedzi ne i na ne úhľadne poukladáme kolieska cibule, pokrájaný cesnak a všetku zeleninu, posypeme kukuricou. Povrch urovnáme, posolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a poprášime vegetou. Navrch dáme vrstvu očistených zemiakov, pokrájaných na kolieska, posolíme a obložíme plátkami masla. Najprv pečieme prikryté pri vyššej teplote, potom teplotu zmiernime a dopečieme odokryté. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom. Pri servírovaní môžeme porcie ozdobiť bielym jogurtom, do ktorého sme posekali pažítku.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa