Kurča na kyslej kapuste45

Kurča na kyslej kapuste

Suroviny

  • 1 kurča rozporciované
  • 20 plátkov slaniny
  • 5 - 6 hŕsť kyslej kapusty
  • 5nastrúhaných zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na plech rozložíme plátky slaniny, na ne poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, máličko osolíme, okoreníme, na to rovnomerne rozložíme kyslú kapustu, na ňu porcie kurčaťa. Znova osolíme, okoreníme, posypeme štipkou rasce. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa