Kurča a lá Mexiko45

Kurča a lá Mexiko

Suroviny

  • 1 menšie kurča alebo 4 ks kuracích stehienok
  • pór
  • kel
  • ryža
  • paradajkový pretlak
  • zeleninový alebo slepačí vývar
  • olej
  • cesnak
  • soľ
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča umyjeme, naporciujeme, potrieme cesnakom roztlačeným v oleji, osolíme a poprášime paprikou. Dáme piecť približne na 45 minút v zakrytej a vymastenej mise alebo pekáči. Potom misu vyberieme, kura vyložíme, do výpeku pridáme ryžu, nadrobno nakrájaný pór a kel, paradajkový pretlak a vývar, všetko zmiešame a navrch uložíme kúsky kuraťa. Nezakryte pečieme ešte asi 30 minút kým ryža nezmäkne a kura nechytí zlatistý nádych.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa