Kuracie závitky45

Kuracie závitky

Suroviny

  • 4 kuracie rezne
  • soľ
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky tvrdého syra
  • 1 cibuľa
  • 1 banán
  • mleté biele korenie
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • hladká múka
  • strúhanka

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie rezne mierne naklepeme a osolíme. Na každý rezeň položíme plátok šunky, plátok syra a štvrtku banánu, pridáme trochu posekanú cibuľu a okoreníme. Mäso preložíme a pevne zviažeme niťou alebo zopneme ihlicami. Rezne obalíme v trojobale a vyprážame. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa