Kuracie závitky so sušeným ovocím45

Kuracie závitky so sušeným ovocím

Suroviny

  • 250g brokolice
  • 4 kuracie rezne á 120 g
  • 75 g sušených sliviek
  • 50g sušených marhúľ
  • 1 PL sušených brusníc
  • 1 dcl bieleho vína
  • 4 plátky anglickej slaniny
  • 2 PL oleja
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 1 PL škrobovej múčky
  • 1 PL kyslej smotany
  • čerstvý tymian
  • šťava z 1 pomaranča
  • soľ
  • biele mleté korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu povaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Tymian nasekáme najemno, sušené ovocie namočíme do bieleho vína. Mäso naklepeme, osolíme, zvinieme a zabalíme do plátku slaniny resp. môžeme závitky prepichnúť špajdlami. Potom ich na oleji sprudka opečieme, okoreníme a na miernom plameni dopekáme z každej strany. Pridáme brokolicu, namočené ovocie, tymián, zalejeme vývarom a necháme dusiť asi 10 min. Závitky vyberieme a omáčku zahustíme tak, že škrobovú múčku rozmiešame s dvomi PL studenej vody, prilejeme do zmesi a chvíľu povaríme. Zjemníme smotanou a šťavou z pomaranča. Zdobíme tymianom a pomarančom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa