Kuracie stehná v ryži45

Kuracie stehná v ryži

Suroviny

  • 4 kuracie stehná
  • soľ
  • cesnak
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 2 cibule
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • petržlenová vňať
  • 250 g ryže
  • 500 ml mäsového vývaru
  • čili paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme paprikou, natrieme prelisovaným cesnakom (podľa chuti), uložíme do vymasteného pekáča a dáme na 20 minút do vyhriatej rúry. Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať. Cibule ošúpeme, pokrájame na drobno a v rajnici na troche oleja opražíme. Pridáme ryžu, posekanú petržlenovú vňať a na malé kocky pokrájané papriky. Zmes osolíme, dochutíme trochou čili papriky, zalejeme vývarom, pridáme zapečené mäso a zakryté dusíme asi 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa