Kuracie sézamové nugetky45

Kuracie sézamové nugetky

Suroviny

  • kuracie prsia alebo iné jemné mäso
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • strúhanku
  • sézam
  • hladká múka
  • vajcia
  • trocha minerálky
  • olej na vyprážanie
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia narežeme na hrubšie rezance, kocky či iné formy. Dáme do misy s trochou olivového oleja, soľou, korením a pretlačením cesnakom a premiešame. Necháme odležať 30 minút. Strúhanku zmiešame so sézamom, vajíčka vyšľaháme s minerálkou. Namarinované prsia obalíme v múke, vajci a v sézamovej strúhanke. Dáme do rozpáleného oleja alebo masti a vyprážame do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa