Kuracie sézamové nugetky45

Kuracie sézamové nugetky

Suroviny

  • kuracie prsia alebo iné jemné mäso
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • strúhanku
  • sézam
  • hladká múka
  • vajcia
  • trocha minerálky
  • olej na vyprážanie
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia narežeme na hrubšie rezance, kocky či iné formy. Dáme do misy s trochou olivového oleja, soľou, korením a pretlačením cesnakom a premiešame. Necháme odležať 30 minút. Strúhanku zmiešame so sézamom, vajíčka vyšľaháme s minerálkou. Namarinované prsia obalíme v múke, vajci a v sézamovej strúhanke. Dáme do rozpáleného oleja alebo masti a vyprážame do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa