Kuracie rolky45

Kuracie rolky

Suroviny

  • 1 kg kuracích pŕs
  • olej
  • soľ
  • 100 g šunky
  • 100 g slaniny v plátkoch
  • 100 g tvrdého syra na posypanie
  • vývar
  • Plnka: 10 rožkov
  • 10 vajec
  • mlieko
  • 2-3 cibule
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 250 g šunky alebo oravskej slaniny
  • soľ
  • rasca
  • mleté čierne korenie majorán

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezne, vyklepeme a osolíme. Na každý dáme plátok šunky. Rožky nakrájame na kocky, namočíme do mlieka, pridáme vajcia, všetky koreniny a pretlačený cesnak. Cibuľu nadrobno nakrájame, opečieme na oleji, pridáme šunku nakrájanú na rezance a zmiešame s rožkami. Na každý rezeň dáme vrstvu plnky a zvinieme do roliek.
3.Rolky poukladáme na vymastený pekáč, prikryjeme plátkami slaniny, podlejeme trochou vývaru a zapečieme. Pred dopečením môžeme posypať strúhaným syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa