Kuracie rezne s opekanými zemiakmi30

Kuracie rezne s opekanými zemiakmi

Suroviny

  • 500 g kuracích vykostených stehien
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • podrvené kukuričné lupienky
  • za hrsť mletých mandlí
  • kokosový olej
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • opekané zemiaky a šalát ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte obal: V hlbšej miske vyšľahajte vajcia. V druhej mise zmiešajte podrvené kukuričné lupienky s mandľami. Kuracie stehná umyte, osušte, jemne hánkami prstov naklepte a po okrajoch narežte. Osoľte, okoreňte, obaľte v múke a oklepte. V panvici rozohrejte kokosový olej a obalené rezne vyprážajte z každej strany asi 5 minút dochrumkava. Podávajte s opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa