Kuracie rezne s opekanými zemiakmi30

Kuracie rezne s opekanými zemiakmi

Suroviny

  • 500 g kuracích vykostených stehien
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • podrvené kukuričné lupienky
  • za hrsť mletých mandlí
  • kokosový olej
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • opekané zemiaky a šalát ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte obal: V hlbšej miske vyšľahajte vajcia. V druhej mise zmiešajte podrvené kukuričné lupienky s mandľami. Kuracie stehná umyte, osušte, jemne hánkami prstov naklepte a po okrajoch narežte. Osoľte, okoreňte, obaľte v múke a oklepte. V panvici rozohrejte kokosový olej a obalené rezne vyprážajte z každej strany asi 5 minút dochrumkava. Podávajte s opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa