Kuracie rezne plnené špargľou45

Kuracie rezne plnené špargľou

Suroviny

  • 6 kuracích rezňov (vykostené stehná bez kože)
  • 6 plátkov šunky
  • 6 plátkov tvrdého syra
  • zväzok bielej šprgle
  • soľ
  • mletého korenia
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 10 dkg čerstvých šampiňónov

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie rezne naklepeme cez fóliu, posolíme, pokoreníme. Na každý rezeň položíme plátok syra, plátok šunky a približne 4 ks vopred uvarenej špargle. Mäso zatočíme do rolky spojíme ihlou alebo špáradlom. Rolky opražíme ba oleji. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny nakájané na plátky. Podusíme, vložíme naspäť rolky. apodávame s varenými zemiakmi alebo ryžou. Ako šalát môžeme použiť šalát z čínskej kapusty s cibuľkou, paprikou a surovými šampiňónmi v sladko kyslo slanom náleve.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa