Kuracie prsíčka na čínsky spôsob45

Kuracie prsíčka na čínsky spôsob

Suroviny

  • Kuracie prsia (podľa počtu stravníkov)
  • 2 veľké cibule
  • 2 póry
  • 3 rajčiny
  • konzerva kukurice
  • sójová omáčka
  • škrobová múčka podľa potreby
  • 2 dcl vody
  • 2 dcl vína
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso pokrájame na slížiky a ochutíme sójovou omáčkou, jemne poprášime škrobom. Potom ho osmahneme na oleji, mäso sa nesmie zlepiť. Pokrájame cibuľu, rajčiny a pór a spolu s kukuricou pridáme do panvice. Celú zmes podlejeme vodou i vínom podľa potreby a na záver ešte dochutíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa