Kuracie prsia v šľahačke45

Kuracie prsia v šľahačke

Suroviny

  • 3/4 kg kuracích alebo morčacích pŕs
  • 4 dcl smotany na šľahanie
  • instantná hubová alebo brokolicová polievka
  • 250 g strúhaného ementálu (eidamu)

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Naporcované mäso poukladáme do misy z jenského skla. V šľahačke rozmiešame polievku, zalejeme mäso a dáme cez noc odstáť do chladničky. Na druhý deň pečieme v predhriatej rúre asi 35 - 40 minút. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa