Kuracie prsia v šľahačke45

Kuracie prsia v šľahačke

Suroviny

  • 3/4 kg kuracích alebo morčacích pŕs
  • 4 dcl smotany na šľahanie
  • instantná hubová alebo brokolicová polievka
  • 250 g strúhaného ementálu (eidamu)

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Naporcované mäso poukladáme do misy z jenského skla. V šľahačke rozmiešame polievku, zalejeme mäso a dáme cez noc odstáť do chladničky. Na druhý deň pečieme v predhriatej rúre asi 35 - 40 minút. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa