Kuracie prsia so syrom feta45

Kuracie prsia so syrom feta

Suroviny

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 100 g hlivy ustricovitej
  • 70 g syra feta
  • 30 g hermelínu
  • 2 až 3 lyžice kyslej smotany
  • 2 až 3 lyžičky cesnakovej pasty
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. V panvici rozpálime olej a prsia opekáme z každej strany 3 až 4 minúty. Potom ich rozložíme do zapekacej misy. Fetu postrúhame nahrubo, zmiešame s nakrájaným hermelínom, cesnakovou pastou, kyslou smotanou a s petržlenovou vňaťou. Syrovú zmes natrieme na povrch opečených kuracích pŕs, podlejeme výpekom, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Rozobratú očistenú hlivu opečieme v panvici na troche oleja. Podávame k zapečenému mäsu splolu s opekanými zemiakmi. Ozdobíme bylinkami a rukolou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa