Kuracie prsia so špenátovou plnkou30

Kuracie prsia so špenátovou plnkou

Suroviny

  • 3 plátky kuracích pŕs
  • soľ
  • ochutené mleté čili
  • mleté čierne korenie
  • 120 g čerstvého špenátu
  • 1-2 mladé cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 130 g ricotty
  • 100 g údeného tvrdého syra
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na povrchu mäsa urobíme ostrým nožom hlbšie zárezy asi 2 cm od seba. V panvici na oleji opečieme pokrájanú cibuľku s plátkami cesnaku. Pridáme špenát a asi 3 minúty opekáme. Vmiešame ricottu, osolíme a okoreníme. Premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Do zárezov mäsa dáme špenátovú plnku a mäso uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme asi 10 minút. Povrch mäsa posypeme nahrubo postrúhaným tvrdým syrom a mletým čili. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa