Kuracie prsia so smotanovou omáčkou a ananásom45

Kuracie prsia so smotanovou omáčkou a ananásom

Suroviny

  • kuracie prsia
  • sladká smotana
  • syr v črievku
  • ananás alebo ananásový kompót
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať 

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na troche oleja, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Medzitým si pripravíme omáčku. Do hrnca alebo hlbokej panvice dáme smotanu a roztopíme v nej syr. Do omáčky pridáme ananás, keď dávame z kompótu, tak bez šťavy. Keď máme mäso hotové, dáme ho do pripravenej omáčky a na záver ešte pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa