Kuracie prsia so sezamom a s mrkvou30

Kuracie prsia so sezamom a s mrkvou

Suroviny

  • 2 väčšie kusy kuracích pŕs
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 10 menších rovných mrkiev
  • 1 lyžička cukru
  • petržlenová vňať
  • MARINÁDA: pol lyžičky bieleho korenia
  • pol lyžičky cukru
  • pol lyžičky sezamového oleja
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • GLAZÚRA: 3 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 a pol lyžice vínneho octu
  • 1 zarovnaná lyžička čili vločiek

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte marinádu. V miske vymiešajte biele korenie, cukor, sezamový olej a víno. Mäso umyte, osušte a vložte na niekoľko hodín do marinády (najlepšie cez noc) a nechajte odležať v chlade. Mäso z marinády vyberte, osoľte, ochuťte čerstvo pomletým čiernym korením a vložte do pekáča s trochou rozpáleného oleja.

Prudko opečte zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo a opieklo dočervena. Podlejte vývarom a duste zakryté asi 20 minút. Keď je mäso domäkka upečené, vyberte ho na tanier a polejte horúcou glazúrou z medu, horčice, vínneho octu a z čili vločiek. Posypte sezamovými semienkami a nechajte stuhnúť.

Potom nakrájajte na plátky. K mäsu pripravte očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska. Uduste ju v troche osladenej a osolenej vody do polomäkka. Posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa