Kuracie prsia s petržlenom45

Kuracie prsia s petržlenom

Suroviny

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • petržlenová vňať
  • 4 rožky
  • 4 vajcia
  • 8 plátkov slaniny
  • olej
  • zeleninový vývar
  • 1 cibuľa
  • ryža

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté, osušené kuracie prsia rozklepeme na plát, ktorý osolíme, okoreníme a dochutíme vegetou. Rožky nakrájame na kocky a nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji. Petržlenovú vňať posekáme. Do misky dáme pokrájané rožky, zalejeme ich rozšľahanými vajcami, osolíme a okoreníme.

Pridáme opečenú cibuľu s nasekanou petržlenovou vňaťou, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Plnku navrstvíme na rozklepané mäso a zvinieme. Zvinuté mäso obalíme dvomi plátkami prerastenej slaniny. Spojíme grilovacími ihlami a v panvici na oleji opečieme. Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Podávame s uvarenou ryžou posypanou petržlenovou vňaťou a so šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa