Kuracie prsia s ovocím45

Kuracie prsia s ovocím

Suroviny

  • 4 kuracie prsia
  • 200 g strúhaného syra
  • 50 g mandlí
  • 200 ml ananásového džúsu
  • 2 PL rastlinného masla
  • 1 PL grilovacej pasty
  • 1 vrecúško šampiňónovej polievky
  • 1 mango
  • 1 kivi
  • 1 cibuľa
  • olej a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme a z každej strany potrieme grilovacou pastou. Z oboch strán rýchlo orestujeme. 20 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200°C. Nakrájanú cibuľu opražíme na výpeku, pridáme šampiňónovú polievku, ananásový džús, syr a necháme prevariť. Na tanier naservírujeme porciu upečených kuracích pŕs a prelejeme omáčkou. Ozdobíme mangom, kolieskami kivi, posypeme strúhanými mandľami a syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa