Kuracie prsia na nivovej omacke45

Kuracie prsia na nivovej omacke

Suroviny

  • 700 g kuracich pŕs
  • sójová omáčka
  • čierne korenie
  • niva
  • bambino syr
  • sladká smotana na šľahanie
  • bujón
  • šunka

Náročnosť receptu

stredne náročný

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia nakrájame, prudko opečieme na masti alebo oleji, pridáme šunku a sójovú omáčku podľa chuti. Trošku podusíme, pridáme bambino syr aj niva syr, počkáme kým sa roztopí a pridáme čierne korenie. Do hrnčeka nalejeme do polky vodu, v ktorej roztopíme bujón a spolu so šľahačkou nalejeme na mäso. Netreba soliť, je to dosť slané. Túto omáčku je možné dať aj na cestoviny pre deti, ak vynecháme syr niva a čierne korenie. Namiesto syru niva môžeme dať strúhaný syr.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa