Kuracie mäso zapekané so slaninou, jablkami a syrom45

Kuracie mäso zapekané so slaninou, jablkami a syrom

Suroviny

  • 4 kuracie prsia (alebo vykostené stehenné rezne)
  • oravská slanina
  • jablká
  • syr
  • soľ
  • korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie rezne naklepeme osolíme a okoreníme. Opečieme na oleji. Osmažené mäso dáme na pekáč, podlejeme trochou výpeku. Na každý kúsok mäsa dáme pokrájané kúsky jabĺčok, plátok oravskej slaninky a podlejeme vodou. Výpek s vodou by mal byť len do výšky mäsa, aby neboli namočené jablká a slaninka. Zapekáme cca 15 min v rúre. Keď je slanina osmažená, na každý kúsok dáme plátok syra a dopečieme cca ešte 5 min - kým sa syr roztopí. Podávame s ryžou alebo pyré.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa