Kuracie mäso s hríbmi45

Kuracie mäso s hríbmi

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • grilovacie korenie
  • karí korenie
  • olivový olej
  • 160 g šampiňónov
  • 1 sladkú smotanu
  • hladkú múku
  • vegetu
  • zemiaky
  • červenú papriku
  • pažítku

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a osušené kuracie prsia jemne naklepte cez mikroténovú fóliu. Posoľte, okoreňte mletým čiernym korením. Ponorte do nálevu pripraveného z grilovacieho korenia, korenia karí a olivového oleja, na chladnom mieste nechajte odležať asi 30 min. Potom mäso z nálevu vyberte a pomaly opekajte v panvici na rozohriatom oleji z oboch strán domäkka. Po opečení vyberte a odložte na teplé miesto. Pokrájané šampiňóny poduste na oleji, zalejte smotanou, zahustite múkou a krátko povarte. Ochuťte soľou, mletým čiernym korením, vegetou a premiešajte. Opečené mäso pokrájajte na kúsky, podávajte s omáčkou a s uvarenými zemiakmi ozdobenými nakrájanou pažítkou s červenou paprikou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa