Kuracie kung pao30

Kuracie kung pao

Suroviny

  • 1 lyžica celého čierneho korenia (ideálne sečuánskeho)
  • 750 g kuracích stehien
  • 1-2 lyžice kukuričného škrobu
  • sójová omáčka podľa potreby
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru
  • 1-2 sušené čili papričky
  • zmes zeleniny (mrkva
  • brokolica
  • cuketa
  • paprika
  • pór)
  • asi 1 lyžica
  • kukuričného škrobu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového alebo iného bieleho octu
  • 1-2 lyžice medu
  • za hrsť arašidov
  • zväzok mladej cibuľky
  • vňať koriandra
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • varená ryža ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Korenie opečte na suchej panvici a podrvte ho v mažiari na prach (alebo použite mleté čierne korenie). Premiešajte ho s mäsom z kuracích stehien bez kostí a kože, nakrájaných na kocky. Pridajte kukuričný škrob a sójovú omáčku. Nechajte mäso marinovať v chlade niekoľko hodín alebo cez noc.

Kúsky mäsa opečte na rozpálenom oleji, stačí 5 až 7 minút. Mäso vyberte a, ak treba, pridajte do panvice olej. Krátko na ňom opečte očistený a prelisovaný cesnak, ošúpaný a nadrobno nakrájaný zázvor a čili papričky. Vhoďte do panvice zeleninovú zmes nakrájanú na menšie kúsky a štipku soli. Pár minút opekajte, zeleninu pravidelne miešajte a pridajte pár lyžíc vody. Počas opekania vymiešajte v miske kukuričný škrob, pár lyžíc vody, sójovú omáčku, ocot a med. Postupne vlejte všetko do ešte chrumkavej zeleniny a omáčku nechajte varením zhustnúť. Ak treba, opäť pridajte trochu vody.

Vráťte kuracie kúsky spolu so šťavou do panvice k zelenine, pridajte väčšinu arašidov, väčšinu mladej cibuľky nakrájanej najemno a nechajte všetko už iba zohriať. Omáčka má byť taká hustá, aby vytvárala jemnú glazúru na mäse a zelenine. Hotové jedlo môžete ešte na tanieri posypať zvyšnými arašidmi, jarnou cibuľkou a lístkami koriandra. Kung pao podávajte s bielou ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa