Kuracia rolka45

Kuracia rolka

Suroviny

  • 1 kurča
  • starší rožok
  • vajce
  • pečienka (prípadne šampiňóny)
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
  • maslo
  • červená paprika

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kurča vykostíme, aby zostalo mäso ako celý plát: Začneme od chrbta, ktorý rozrežeme pozdĺžne a postupne sťahujeme pomocou orezávania mäsa a kože z kostí tak, aby sme nepoškodili kožu. Rožok namočíme do vody, vyžmýkame, zmiešame s cibuľou, pokrájanou pečienkou, vajcom a ochutíme paprikou, soľou a korením. Všetko premiešame. Plnku nanesieme na kurací plát, zrolujeme do závinu a zašijeme, prípadne obmotáme špagátom. Rolku potrieme maslom a podlejeme vodou, solíme a upečieme doružova. Krájame šikmým rezom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa